• Home
  • Bronnen
  • Blog
  • Mobiele prikklok: volg de werktijden van uw werknemers
Mobiele prikklok: volg de werktijden van uw werknemers

Vandaag de dag zijn mobiliteit en flexibiliteit essentieel. Urenregistratie van het personeel en hun gewerkte tijden kan een uitdaging worden voor bedrijven met verplaatsende personeel.

Hier komt de mobiele prikklok van pas, een handig apparaat dat deze uitdaging efficiënt en eenvoudig aanpakt. In dit artikel bespreken we de mobiele prikklok, vaste prikklok en de verschillende soorten prikklokken. En de voordelen van digitale urenregistratie met Kelio.

Wat is een mobiele prikklok?

Een mobiele prikklok is een terminal dat het prikken van de werkuren van werknemers mogelijk maakt. Het zorgt ervoor dat bedrijven deze gegevens kunnen verzamelen zelfs als de werknemers vanop afstand werken. Dit biedt direct inzicht over de aanwezigheden en flexibiliteit omtrent de werkplaatsen.

Een mobiele prikklok wordt vaak gebruikt om de prestaties van werknemers te registreren:

  • begintijd,
  • begin en einde van de pauze,
  • eindtijd van de prestatie, maar dat is niet de enige mogelijkheid!

In de praktijk gebruiken veel bedrijven het ook om werknemers toe te staan om:

  • een afwezigheid in te dienen,
  • een activiteit te melden, …

Wat is het verschil tussen een mobiele en een vaste prikklok?

Het belangrijkste verschil ligt in de mobiliteit. Vaste prikklokken zijn op een specifieke locatie geïnstalleerd. De mobiele prikklok maakt het mogelijk om werktijden te registreren waar de werknemers zich bevinden. Dit biedt meer flexibiliteit aan.

Soorten mobiele prikklokken

  • De mobiele priklokken:

    Dit zijn fysieke apparaten die verplaatsbaar zijn. Ideaal voor bedrijven met regelmatige interventies op locatie, zoals onderhoud of schoonmaak. De werknemers kunnen hun aanwezigheid registreren door hun badge of RFID-chip te scannen op de terminal.

    Deze methode biedt eenvoud in gebruik en een nauwkeurige opvolging van de aanwezigheid. Ondanks dat de distributie en het beheer van fysieke badges een opmerkelijk nadeel vormen. De badge gegevens kunnen gedownload worden van de prikklok.

  • De virtuele of digitale prikklokken:

    Digitale tijdregistratie is ideaal voor thuiswerken of frequente verplaatsingen. Deze online tijdregistratie is mogelijk via een onlinesoftware. Dankzij zijn beschikbaarheid op smartphone, pc of tablet, kunnen de werknemers overal tikken. Deze moeten wel over een internetverbinding of 5G beschikken.

    De virtuele of digitale prikklokken

Waarom een mobiele prikklok gebruiken?

Het gebruik van een mobiele prikklok heeft vele voordelen. Vooral voor sectoren die een nauwkeurige opvolging van aanwezigheden op afgelegen locaties vereisen, zoals:

  • Bouwvakkers op de bouwplaats,
  • Beveiligingsagenten,
  • Catering,
  • Schoonmaak en onderhoudsdiensten, enzovoort.

Ongelijke toegankelijkheid

Bij werknemers biedt mobiel inchecken flexibiliteit in het beheer van tijd en werkplek. Werknemers kunnen hun werkuren registreren waar ze ook zijn, wat thuiswerken en professionele mobiliteit bevordert.

Deze methode vereenvoudigt de administratieve taken voor bedrijven door het bijhouden van gewerkte uren te automatiseren.

Al met al vertegenwoordigt mobiel online inchecken een efficiënte, handige en moderne manier om werkuren te beheren. Het biedt voordelen voor zowel werknemers als werkgevers.

Ongelijke toegankelijkheid

Real-time monitoring

Door een online tijdregistratiesysteem te gebruiken kunnen werknemers de prestaties en werktijden in realtime opvolgen. Andere gegevens, zoals het saldo van verlofdagen en de planning, kunnen worden geraadpleegd. Evenals overuren- en compensatie-uren tellers. Op een smartphone of tablet is het gebruik vergelijkbaar met een app.

Werkgevers hebben real-time toezicht op de werktijden, aanwezigheden en afwezigheden van hun werknemers. Dit zorgt voor een efficiënt gebruik van de werkplekken en een duidelijk taakbeheer. Bovendien kan geolocalisatie worden geactiveerd om de locaties te bekijken waar werknemers inchecken.

Real-time monitoring

Compatibiliteit

In sommige gevallen moeten werknemers op verschillende manieren kunnen inchecken. Sommige werknemers moeten naar kantoor gaan (waar een fysieke prikklok staat), anderen moeten zich verplaatsen naar verschillende productiezones, ...

Virtuele of fysieke incheckmethoden kunnen perfect compatibel zijn en alle resultaten registreren binnen één geïntegreerd systeem.

Snelle ingebruikname

Een digitaal prikkloksysteem biedt een snelle en efficiënte oplossing voor bedrijven die de werktijden eenvoudig willen verzamelen.

Dankzij digitale aard van de software en prikklok kunnen deze héél snel in plaats gezet worden. Deze implementatie vraagt geen specifieke installatie van materiaal.

De online tijdregistratie software wordt gebruikt zoals een app voor urenregistratie. Het is een gebruiksvriendelijke interface waarmee werknemers hun werkuren kunnen registreren. Of het nu gaat om thuiswerken of professionele verplaatsingen.

Ontdek de Kelio-oplossing

Kelio is specialist in tijdregistratie, HRIS en toegangscontrole. Het breed assortiment van vaste of mobiele prikklokken biedt oplossingen voor alle behoeften van software voor urenregistratie.

Dankzij de intuïtieve Kelio urenregistratie zijn de opties eenvoudig te gebruiken en gemakkelijk toegankelijk. Het wordt online gebruikt zoals een urenregistratie app.

Werknemers hebben gemakkelijk toegang tot hun gegevens en werkgevers hebben real-time inzicht in aanwezigheden en afwezigheden. De boekingen kunnen worden gelokaliseerd, wat zorgt voor de nauwkeurigheid van de verklaringen van uw medewerkers.

Kortom, het gebruik van een digitaal prikkloksysteem van Kelio zorgt voor één platform voor al uw medewerkers. U hoeft geen badges meer te beheren. U bespaart tijd bij het implementeren van het inchecksysteem in uw bedrijf!

Vraag hier een gratis demo aan van de mobiele incheckoplossingen van Kelio!

Het artikel delen